Pandelaere en Partner Pandelaere en Partner
Ventilatie rooster woonkamer

Voor een gezond binnenklimaat is een goede en gecontroleerde ventilatie noodzakelijk. Hierbij ontstaat er een wisselwerking waarbij verse lucht aangevoerd wordt en tegelijk een hoeveelheid vervuilde lucht afgevoerd. Voor nieuwbouwwoningen is een ventilatiesysteem dan ook verplicht.

 

Ventilatiesystemen

Ventilatiesysteem C

Bij een ventilatiesysteem C wordt er gewerkt met mechanische ventilatie. Het voert verse lucht aan op natuurlijke wijze via ventilatieroosters die in droge ruimtes worden geïnstalleerd in ramen en muren. De vervuilde lucht wordt mechanisch afgevoerd via de voorziene afvoerroosters.

Als het budget en ruimte beperkt is, kies je best voor een ventilatiesysteem C. De prijs is relatief laag doordat er geen mechanische luchttoevoer aanwezig is en bovendien bespaar je ook in ruimte omdat er enkel afvoerbuizen nodig zijn.

 

Ventilatiesysteem D

Een ventilatiesysteem D is in tegenstelling tot een ventilatiesysteem C volledig automatisch. Zowel de aan- als afvoer van de lucht wordt volledig geautomatiseerd waardoor u binnenshuis steeds een optimaal leefklimaat creëert. Met zijn ingebouwde filters wordt de aangevoerde lucht extra gefilterd.

Het grootste voordeel bij een ventilatiesysteem D is dat raam- en muurroosters overbodig zijn. Het nadeel is dan weer het jaarlijkse onderhoud van de filters.

 

Ventilatie plaatsen in uw woning laat je beter over aan Pandelaere en Partner. Zij zorgen voor de juiste oplossing, installatie en periodieke onderhoud van uw ventilatiesysteem.

Tips en advies

Tips en advies over Ventilatie

Terug naar boven